I miejsce oraz wyróżnienie Jury VIP – Paweł Brzeski oraz Adam Kowalewski z Hotelu Zamek Gniew,
którzy po mistrzowsku przygotowali danie główne: Jesiotra na gratine z brukwi z puree z ziemniaka truflowego i fioletowej marchwi na palonym maśle z sosem estragonowym, a na deser mus z białej czekolady, coulis z czerownej porzeczki, crunch z ciasta kruchego i nutelli.
II miejsce – Przemysław Gościniak oraz Bartłomiej Kornacki z Restauracji Warszawskiej, Sosnowiec.
Jako danie główne zespół przygotował: Filet z jesiotra kompresowany w oliwie dyniowej, policzek z jesiotra w tempurze podany na placku z czarnej soczewicy, mini warzywami i sosem galiano z kawiorem z jesiotra. Deser: Pianka z marakuji otulona panna cotta, podana z zmrożonym kremem angielskim z zielonym tabasco i żelem malinowym.
III miejsce – Marcin Nieznaj oraz Michał Kulpiński z kawiarni „Musicafe”, Kraśnik, którzy wyserwowali jako danie główne Jesiotra z sosem muślinowym, kawiorem i warzywami oraz deser „semifreddo” borówkowe z chałwą pistacjową i malinami.
Nagrodę Specjalną w kategorii „Najlepiej dobrane przyprawy do poszczególnych dań” otrzymał:
Radosław Gierałtowski oraz Mateusz Janusz z restauracji Szafarnia10 z Gdańska, którzy przygotowali:
Danie główne: Jesiotr/kawior/fermentowane jabłko/ciasto parzone/algi morskie
Deser: topinambur /rokitnik/czarny bez/ młode pędy sosny
Tegoroczne Mistrzostwa Polskie w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra mogły poszczycić się dodatkowymi kulinarnymi atutami.
Konkurs został doceniony przez wybitnych kucharzy, którzy patronowali wydarzeniu i stanęli na czele jury:
Ewa Wachowicz jako przewodnicząca Jury VIP, Adam Dmyterko, Robert Sowa, Adama Chrząstowski,Krzysztof Gradzewicz, Grzegorz Parczewski, Przemysław Langowski oraz Wojciech Harapkiewicz.